Organisatie­ontwikkeling

Beter Samenwerken, Beter Koersen

Positieve organisaties presteren beter

Een bloeiende organisatie waar mensen met plezier de goede dingen doen. Samen met mijn collega’s van Beter Koersen begeleiden wij organisaties om dat waar te maken. Onze kracht is dat we werken vanuit het grotere geheel en de onderlinge dynamiek van de verschillende onderdelen van de organisatie.

over-Carlijn-holtrop

Trots op mijn collega’s

Organisaties zijn complex. Niet één consultant kan alles. Samen kun je meer en kom je verder. Ik ben supertrots op mijn collega’s van Beter Koersen. Organisatieontwikkelaars die deskundig zijn en een groot hart hebben voor de klant, de klus èn elkaar. We zijn energiek en enthousiast. We brengen inspiratie en maken het praktisch.

beter-koersen-organisatieontwikkeling

Integrale aanpak

Om de hele organisatie in kaart te brengen en de dynamiek tussen de onderdelen te begrijpen, werken we vanuit het Coherence gedachtengoed. Dat geeft overzicht en verbindt diepe wijsheid met hedendaagse organisatiekunde. Daardoor weten we aan welke knoppen we samen met onze klanten moeten draaien om resultaat te behalen.

Praktisch

Overzicht over de organisatie is bijzonder nuttig en inspiratie is prachtig. Maar het is pas echt van waarde als je het weet te vertalen naar de praktijk. Wij brengen onze adviezen tot leven op de werkvloer.

Samen met iedereen

Met onze werkwijze betrekken we alle medewerkers bij het proces. Door interactieve werkvormen, zoals dialoogtafels, business-café, serious gaming of max-mix werkgroepen praat iedereen mee en voelt iedereen zich verbonden met de veranderingen. Dat brengt commitment.

Het klopt

Het geheim van onze aanpak: the product is in the process.

Verandertrajecten zijn alleen effectief als de aanpak helemaal in lijn is met de gewenste cultuur en het gewenste gedrag. Door samen het proces te doorlopen voeden we de verandering.

{

‘Carlijn is een heel prettig persoon om mee te werken, ze doorziet wat er speelt en gaat daarmee aan de slag. Er is gaandeweg dit traject meer openheid gekomen, betere samenwerking en meer duidelijkheid in de communicatie en leiderschap. Dit schept een fijnere werksfeer, leidt tot meer werkplezier en waarborgt duurzame inzetbaarheid.’

Sandra Duijnisveld, praktijkmanager
Huisartsenpraktijk De Linie
{

‘Dankzij jullie positieve energie en hulp is ons team daadwerkelijk aan de slag gegaan met initiatiefrijk gedrag.’

Anniek Aerden, Teammanager Dataverwerking Enexis Maastricht

{

‘Ons doel stond ons altijd helder voor ogen, met jullie sturing en advies hebben we de juiste weg er naar toe gevonden en op het goede moment onze werknemers achter het stuur gelaten.’

Sven Terpstra, CFO Zoover en Weeronline

Gratis broedsessie

Wil je zelf ervaren wat je aan ons hebt? Je kunt jouw organisatievraagstuk aan ons voorleggen in een gratis broedsessie. In een sessie van 2 uur ontmoet je de hele Beter Koersen ploeg. Als ondernemer of manager leg je je vraag aan ons voor. Volgens een aantal stappen krijg jij van ons inzicht in de richting van de oplossing.

Wil jij weten of je in aanmerking komt voor een gratis broedsessie? Neem contact op

Carlijn-Holtrop-Beter-Koersen

Carlijn en Beter Koersen

Beter Koersen Organisatieontwikkelaars ondersteunt haar klanten bij een breed scala aan vraagstukken, van strategie trajecten tot leiderschapsontwikkeling, van werkgeluk tot verdienmodel. Sinds 2014 ben ik lid van de ploeg van Beter Koersen Organisatieontwikkelaars. Mijn expertise zit met name op het gebied van cultuur, gedrag, werkgeluk en persoonlijk leiderschap. De stijl van Beter Koersen past me goed: mijn collega’s zijn niet alleen zeer deskundige professionals waar ik veel van leer, ze zijn ook enthousiast, positief en ruimhartig.

“Een onderneming groeit net zover door als het bewustzijn van de ondernemer”

Herman van Kampen

Artikelen

De parallelle kwaal in organisaties

De parallelle kwaal in organisaties

Het kernproces van een bedrijf heeft vaak een grote invloed op het gedrag in de organisatie. Hoe de organisatie onderneemt, managet, hoe de medewerkers met elkaar omgaan. Overal komt de parallelle kwaal terug. Het kenschetst de cultuur van de organisatie.

Lees meer
De kracht van fouten maken

De kracht van fouten maken

Overal waar gewerkt wordt, worden ook fouten gemaakt. Het maken van fouten en mislukkingen lijkt aan een herwaardering te zijn begonnen. Fouten kunnen leiden tot problemen maar ook tot prachtige ontdekkingen en nieuwe producten.

Lees meer
Gedrag in organisaties

Gedrag in organisaties

gedrag in organisaties Plannen, inzichten, intenties. Ze zijn allemaal belangrijk voor je organisatie, maar uiteindelijk zijn ze alleen wat waard als ze zich vertalen naar GEDRAG. Hoe gaan medewerkers met klanten om? Hoe gaan collega’s met elkaar om? Hoe sturen de...

Lees meer

Contact

Heb je een vraag? Neem gerust contact op. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.