Wie is?

Carlijn Holtrop

Er is altijd meer mogelijk

Het heeft mij altijd al mateloos geboeid hoe wij mensen met elkaar omgaan en hoe we met onszelf omgaan. We leven in een tijd van grote veranderingen en complexe vraagstukken. Dat vraagt om wijsheid en verbinding.

Het lijkt nu urgenter dan ooit dat we goed samenwerken, elkaar begrijpen. En om anderen te begrijpen moet je eerst jezelf begrijpen. Voor goede samenwerking moet je jezelf kennen en weten hoe jouw kompas werkt. Als individu, als team, als organisatie.
Samen kunnen we fantastische dingen voortbrengen en ongekende mogelijkheden openen.

Wie is Carlijn?

Mezelf ontwikkelen en groeien in bewustzijn is altijd een rode draad in mijn leven geweest. Ik ben dankbaar dat ik anderen op dit pad te mag ondersteunen. Sinds 1995 ben ik werkzaam als trainer/coach en vanaf 2014 als organisatieontwikkelaar. Mijn werk brengt het beste in mij naar boven. Ik ben er als een vis in het water.

Achtergrond

Leergierig van aard en opzoek naar diepgang studeerde ik filosofie (M.A.) en psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarvoor deed ik een brede universitaire studie in de Verenigde Staten (B.A. in Liberal Arts) en bracht een klein jaar door in China aan de Universiteit van Nanjing. Eenmaal klaar met de universiteit, was ik daar ook helemaal klaar mee. Wijsheid heeft pas waarde als ze doorleeft is.

Ik begaf me op het pad van persoonlijke ontwikkeling en ben altijd blijven leren, over mezelf, over anderen, over organisaties. En spelen. Ik speel improvisatie theater en vervlecht dit waar zinvol in mijn werk. Diepgang en humor. Deskundig en betrokken. Helderheid en openheid. Dat kenmerkt mij.

Als trainer/coach werkte ik voor het ITV (Wageningen) en voor Boertien en Partners (Naarden). In 1998 richtte ik DAIRA training & coaching op, en in 2014 sloot ik aan bij de ploeg van Beter Koersen organisatieontwikkelaars.

Ik werk graag vanuit Coherence Principles, Voice Dialogue, RET, RAIN mindfulness methode, vaardigheidstraining en theatermethodieken. En bovenal vanuit doorleefde wijsheid.

Carlijn-Holtrop-contact
Opleiding

1980-86Het Baarnsch Lyceum, VWO
1986-90

Knox College, Verenigde Staten, Bachelor degree of Arts, cum laude.

vakken: o.a. filosofie, psychologie, pedagogie, sociologie en antropologie

1988Beloit College, Verenigde Staten, zomercursus Chinees
1988-89Universiteit van Nanjing, China, cursussen sinologie
1990-96Universiteit van Amsterdam Doctoraalstudie filosofie, psychologie

 

Postdoctoraal gevolgde Cursussen/Trainingen

 • Counseling, SOS telefonische hulpdienst, Amsterdam
 • Train de trainer cursussen, ITV, Wageningen

Onderwerpen o.a. Intercultureel trainen, RET cognitieve gedragstherapie, Gestalt, NLP, Psychodrama, Axenroos, Themagecentreerde Interactiemethode

Docenten o.m. Frank Oomkes, Theo IJzermans, Lucas Derks, Marjo Korrel

 

 • Lichaamswerk/bio-energetica, School voor Body & Soul
 • Transactionele Analyse, Boertien & Partners
 • Werken met Acteurs, Boertien & Partners
 • Voice Dialogue, Karin Brugmans, De Onderstroom
 • Persoonlijke ontwikkelingscursussen bij Landmark Education, Amsterdam
 • Opleiding Instrumenten voor Hulp, ITIP, Empe
 • Trainingen ‘Lichaam, Hart en Ziel’ en persoonlijke coaching, Evelien Hogeweg, Instituut voor Zelfkennis en Inspiratie, Amersfoort
 • Theatersport training, Spons ’n Roses, Oosterbeek
 • Trainingen persoonlijke ontwikkeling, lichaamswerk, familie opstellingen, geweldloze communicatie, Arend van Rietschoten, De Schans, België
 • Course Coherence Principles, Herman van Kampen, House of Coherence, Zeist
 • Terugspeeltheater, Keesjan Soethoudt
 • Fysiek theater, Laura Doorneweerd
 • Werkstress, Burn-out en overspanning, oplossingsgericht coachen, RINO Amsterdam
 • Organiseren in Eco-systemen, Herman van Kampen, House of Coherence, Zeist
 • Embodiment in Coaching, international conference, Mark Walsh e.a.
 • Compassion in Therapy, Kritin Neff, Chris Germer, Tara Brach e.a.

“Wijsheid heeft pas waarde als ze doorleefd is!”

Hoe ik werk

Als coach luister ik met aandacht en respect, zodat mensen zichzelf gaan zien vanuit een nieuw perspectief. Ik gids mensen om de stappen te zetten waarmee ze vooruitkomen. Ik help mensen om het beste in zichzelf naar boven te brengen. En dat brengt het beste in mij naar boven.

Als consultant breng ik met veel energie en positiviteit processen op gang. Om mensen naar elkaar te laten luisteren, de samenwerking te verbeteren en plannen waar te maken.

Samen kom je verder. Ik werk samen met een team van bevlogen en deskundige professionals, de ploeg van Beter Koersen organisatieontwikkelaars. Daar word ik echt blij van: top professionals om me heen zodat we samen een breed spectrum aan klantvragen met top kwaliteit kunnen bedienen.

{

“Carlijn is een zorgvuldige trainer, die met energie en lichtheid deelnemers weet te motiveren. Haar werk is prima georganiseerd, alles op tijd en gedetailleerd in orde.”

{

Carlijn is betrouwbaar, vriendelijk, deskundig en zakelijk. Altijd respectvol en een open blik voor de mogelijkheden en de wensen van de klant. Werken met Carlijn is voor mij het bewijs dat een plus een bij goede samenwerking drie is.

{

“I admire Carlijn’s abilty to hold overview over all the participants and over the process in time. So she really stays in touch with (the needs of) the hole group of participants.”

Contact

Heb je een vraag? Neem gerust contact op. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.